Det har skjedd en del på prosjektet i det siste, både med teamet og arbeidsprosessene våre. Noen av våre tidligere prosjektmedlemmer har fått nye utfordringer å ta fatt i på andre prosjekter, men heldigvis stikker de allikevel hodet innom rett som det er og blir gjerne med oss til lunsj. Noe vi selvsagt synes er veldig koselig!

Observante lesere legger kanskje merke til noen nye ansikter på bildene i dette innlegget, for vi har nemlig også fått inn noen nye roller og personer i teamet: utviklerne Alexander og Glenn, samt interaksjonsdesigner Lene. Vi vil etterhvert introdusere de bedre her på siden også, og vi gleder oss til å vise hva de jobber med fremover.

Når vi nå begynner å fokusere mer på løsninger og prototypene som ble nevnt for et par innlegg siden, har vi begynt med en ny arbeidsprosess hvor vi jobber ut fra korte arbeidsperioder som varer én uke av gangen. En slik arbeidsperiode kalles en «Sprint», og målet vårt er at vi skal klare å levere noe som fungerer, og som vi kan lære noe av, hver eneste sprint. For å klargjøre så kan dette «noe» være mye forskjellig: det kan for eksempel være noe som er synlig i brukergrensesnittet, eller det kan være et kall som klarer å hente spesifikk data fra en database.

I tillegg til å arbeide utfra disse sprintene, så har vi noen milepæler og aktiviteter som skal hjelpe oss med å ha fokus på rett sted, og sørge for at vi hele tiden tester og lærer av det vi gjør. Vi starter for eksempel hver sprint med et planleggingsmøte og avslutter den samme sprinten med et møte hvor vi går igjennom hva vi har gjort, hva vi har lært og legger opp videre kurs ut i fra det. I tillegg har vi såkalte «stand up»-møter daglig. Grunnen til at det kalles «stand up»-møte er fordi det skal være så kort at alle deltagerne kan bli stående. På dette møtet forteller vi de andre i teamet hva vi har jobbet med, hva vi skal gjøre i dag og hvorvidt vi har noen hindringer som må løses for at vi skal komme oss videre.

Vi er nå kommet godt i gang med vår andre sprint, og er snart klar for vår tredje!