Brukertesting med praksiskoordinatorer i kommuner og sykehus

Tirsdag 5. mars hadde vi brukertesting i brukertestlab. Denne gangen inviterte vi personer som jobber som praksiskoordinatorer i kommunesektoren og på sykehus, samt noen som jobber med koordinering av praksisplasser ved en utdanningsinstitusjon. Disse ble i all hovedsak rekruttert fra referansegruppen. Noen frafall ble det i siste liten, så vi endte med å teste på 4 personer.

Vi har laget en prototype som nå er egnet for testbruk. Prototypen er programmert, og koden er utgangspunkt for endelig løsning, men dataene vi henter er foreløpig testdata. Vi brukte også klikkbare skisser som en del av testen. Dette lot vi testbrukerne få bryne seg på:

• Registrering av kapasitet
  • Endring i innmeldt kapasitet
  • Finne informasjon i en oversikt over innmeldt kapasitet

Her er noen skjermbilder fra pototypen som ble brukt i testen. NB! Dette er under arbeid, og vi jobber kontinuerlig med å videreutvikle og forbedre løsningen.

Oversikt over avdelinger eller enheter ved sykehuset eller i kommunen. Det skal være enkelt å finne den avdelingen man ser etter, for eksempel ved søk.

Brukeren må ta stilling til hvilken praksistype man skal melde inn kapasitet på.

Man registrerer nøyaktig hvor mange studenter man kan ta imot i hver enkelt periode, innenfor den valgte praksistypen.

Her skal det egentlig være ulike avdelinger/enheter eller praksistyper per “stripe”. Dette skjermbildet er ikke utviklet i prototypen, men ble testet som en klikkbar skisse.

Vi kommer til å holde flere brukertester utover våren. Formatet og innholdet kommer til å variere, og vi kommer til å invitere personer som har en relevant rolle i forhold til det vi ønsker å teste ut. Vi er veldig takknemlig for at vi nå har over 40 personer i og utenfor referansegruppen som har meldt sin interesse for å bidra som testpersoner. Disse representerer mange ulike roller og flere typer studier, men vi har foreløpig en hovedtyngde på lærerutdanningen og sykepleierutdanningen.

Tusen takk til dere som deltok og ga oss verdifulle tilbakemeldinger og handlingskraftig innsikt! Her er noen eksempler på sitater fra testen.

Slik brukertester vi i “laboratorium”

Referansegruppen og nettverket vårt

1. Benedicte Frydendal

Det er så gøy å lese at dere har kommet så langt. Og at dere etablerer gode metoder for brukertesting og involvering. Det er viktig, både for resultatet og forankringen underveis.

• Takk, vi er så enig! Ting begynner å ta form, og det er veldig moro med så mye engasjement rundt prosjektet.