Først ute i testingen av praksiskalenderen, er praksisadministrasjonen ved utvalgte pilotmiljøer.

Uttestingen er viktig for prosjektet fordi vi ønsker tilbakemeldinger på eksempelvis:

• Oppfyller plattformen prakisadministrasjonen sine forventninger om funksjonalitet? Oppfører løsningen seg slik brukerne forventer ?
  • Er plattformen brukervennlig? Hvor trykker en bruker i plattformen for å utføre en bestemt aktivitet?
  • Vises informasjon som er hentet fra datakilden til Arbeidslivsportalen, Fellesstudentsystem FS, godt strukturert i plattformen?

Men hvordan går vi fram og får svar fra de som tester?

Plan for uttestingen ved OsloMet

Vi har utarbeidet en plan for testingen av Arbeidslivsportalen sin første leveranse. Planen justeres etter behov. Se blogginnlegg om da vi var hos NTNU.

Pilotering - leveranse 1 per desember 2019

Pilotering – leveranse 1 per desember 2019, OsloMet, Kilde: Arbeidslivsportalen

Gjennomføring

Forarbeid: I samarbeid med testmiljøene har vi forberedt FS-dataen for pilotmiljøene på OsloMet etter beste evne.

Workshop: Gjennom ulike spørsmål får alle reflektere høyt over sin egen arbeidshverdag slik den er i dag og vi blir kjent med pilotdeltagerne. Deltagerne utfører deretter øvelser i plattformen, f.eks. Logg deg inn. Deltagerne kommenterer det som dem ser eller dersom de ikke forstår hva de skal gjøre. Deltagerne blir videre oppfordret til å fortelle hva de hadde forventet skulle skje og kanskje hvorfor.

Prosjektet stiller også kontrollspørsmål for å bekrefte eller avkrefte problemstillinger som vi har sett før.

La deltagerne få bruke Arbeidslisvportalen og få tilbakmeldinger: Praksisadministrasjonen får lekser og må svare på flere spørsmål. Disse blir oppsummert og diskutert i et oppfølgingsmøte.

Vise hva vi jobber med og som vil komme, og diskutere videre bruk av det som er laget så langt: I en avsluttende workshop samler vi deltagerne igjen, samt studenter og noen faglige ledere, der vi diskuterer videre innhold og funksjonalitet i Arbeidslivsportalen.

Illustrasjonsbilde - pilot

Illustrasjonsbilde – pilot – kilde: Arbeidslivsportalen

Analyse og rapport: Alt blir notert og analysert.

Noen funn blir til utbedringsoppgaver for utviklingsteamet. Tilbakemeldingene blir visualiseres slik vist nedenfor, med tekstlige forklaringer i tillegg.

Illustrasjon - tilbakemeldinger - kilde: Arbeidslivsportalen

Illustrasjon – tilbakemeldinger – kilde: ArbeidslivsportalenAbonnér på nyhetsbrevet vårt.